0226-363650 info@fbcs.nl Gepaste service in begrijpelijke taal! Floris Bijl Computer Services

Menu
Back-up

Een back-up is een reservekopie van de bestanden op uw computer(s) die u kunt gebruiken in het geval er iets mis gaat. Het kan tenslotte voorkomen dat bestanden per ongeluk worden gewist, beschadigd raken of dat de computer crasht of besmet raakt met een virus.

Tegenwoordig is een back-up dan ook essentieel! Zeker doordat alle fotocamera’s en telefoons de foto’s digitaal opslaan.

Een aantal tips voor een back-up:

  • Zorg altijd dat u uw belangrijke data (zoals foto’s en documenten) altijd minimaal op 2 plaatsen heeft staan. Als dan op 1 locatie de gegevens verloren gaan heeft u het altijd nog een kopie.
  • Externe schijven kunnen ook kapot. Veel mensen denken dat de foto’s op een externe harde schijf wel goed en veilig staan, maar deze kan ook kapot gaan of zelfs erger; gestolen worden. Hier gaat dan ook weer de 1e regel op: belangrijke data altijd op 2 plaatsen bewaren.
  • Als u bijvoorbeeld veel foto’s van vroeger heeft en deze niet op uw computer passen maar wel op een externe harde schijf kunt u beter 2 externe harde schijven aanschaffen. Op deze manier heeft u dan de data op 2 plaatsen. U kunt dan een externe harde schijf thuis bewaren en de ander bijvoorbeeld op uw werk of bij een familielid. Mocht er dan 1 van de 2 gestolen worden of er breekt brand uit thuis dan heeft u altijd nog een kopie.
  • Maak regelmatig een back-up. U kunt voor u zelf het beste inschatten hoe vaak dit nodig is. Als u bijvoorbeeld dagelijks op de computer bezig bent en dagelijks met bestanden werkt is het verstandig om 1x per week een back-up te maken. Als u minder vaak met de computer werkt kunt u dit bijvoorbeeld 1x per maand doen.
  • Stel het niet uit. Veel mensen denken; “het kan wel even wachten” of “dat zou ik eigenlijk wel moeten doen maar ik heb er niet echt tijd voor”, maar van uitstel komt afstel. Als u geen back-up maakt en het gaat een keer mis dan heeft u spijt van uw beslissing.

Wij kunnen ook een back-up voor u instellen. Wij doen dit met een simpel programma zodat u met een aantal klikken op de muis een back-up in werking heeft gezet. We zouden het ook kunnen instellen dat het volledig automatisch gaat. Uiteraard verkopen wij ook externe harde schijven en USB sticks in diverse capaciteiten.

Wij bieden ook als mogelijk aan om de back-up automatisch in te stellen in de cloud. Dit houdt in dat uw foto’s en bestanden online worden opgeslagen zodat u vanaf ieder apparaat bij uw bestanden kunt. De cloud is beveiligd met een persoonlijk wachtwoord zodat niet iedereen zomaar in uw bestanden kan kijken. Helemaal 100% waterdicht is het natuurlijk niet.

De voor en nadelen even op een rijtje:

Externe harde schijf

Externe harde schijf

Online back-up

Opslag in de cloud

 + Kan niet gehacked worden – niet 100% veilig
 – Kan gestolen worden /kwijtraken + kan niet gestolen worden
 – Kan kapot + kan niet kapot
 – automatische back-up niet mogelijk + automatische back-up mogelijk
+ genoeg opslag ruimte – niet veel opslagruimte