0226-363650 info@fbcs.nl Gepaste service in begrijpelijke taal! Floris Bijl Computer Services

Menu
Wat is een SSD?

Een Solid State Drive is een digitaal opslagmedium dat gebruik maakt van geheugen zoals flash of SDRAM net als een fotokaartje. Een groot verschil met de traditionele harde schijven is dat een SSD geen bewegende delen bevat. Daardoor zijn SSD schijven veel sneller, verder kunnen ze niet slijten dus blijft de computer net zo snel. Onderaan deze pagina kunt u het verschil zien tussen een normale harde schijf en een SSD.

Wat zijn de voordelen van een Solid State Drive?

 • Snelheid
  Een SSD is gemiddeld tien keer sneller dan een gewone harde schijf. Uw favoriete programma’s starten daardoor veel sneller op en vooral met het opstarten van uw computer maakt dit een groot verschil.
 • Schokbestendig
  Omdat een SSD geen mechanische onderdelen bevat is deze veel beter bestand tegen schokken wat de betrouwbaarheid vergroot.
 • Energieverbruik
  Een SSD is veel energiezuiniger dan een gewone harde schijf, wat bij laptops een langere batterijduur betekent.
 • Stiller
  Geen mechanische onderdelen, betekent dat een SSD veel stiller is. U zal verbaasd staan over hoe geruisloos bijvoorbeeld uw laptop wordt.
 • Levensduur
  Een SSD heeft een geschatte levensduur van ongeveer 15 jaar. Bij een normale harde schijf is dat ongeveer 3 tot 5 jaar gemiddeld, maar deze slijt ook al vanaf het begin dus word deze trager.

 

Echte nadelen kleven er niet aan een SSD. Het is wel zo dat in verhouding een SSD prijziger is dan een conventionele harde schijf, maar dit is zeker weten de moeite waard!

Bij ons kunt u een SSD in uw laptop of vaste computer laten plaatsen. Wij proberen dan een clone(een-op-een kopie) van uw huidige schijf te maken zodat er geen gegevens of andere instellingen verloren gaan. Uw computer zal dan hetzelfde eruitzien als voorheen en u zal merken dat hij een stuk sneller is.

Met een SSD schijf in uw computer wordt deze nog sneller dan hij ooit geweest is!

Kom langs of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

HDD

Een normale harde schijf van binnen.

SSD

Een SSD schijf van binnen.

Hieronder ziet u een video waarin het verschil tussen een normale schijf en SSD schijf wordt weergegeven. De computer links beschikt over een normale harde schijf en de computer rechts over een SSD.

De computers zijn beide van het merk MSI en zijn beide het zelfde model (CR70), ze zijn dus nagenoeg gelijk aan elkaar, maar de computer links beschikt over een i5 processor en de computer rechts over een Pentium dual core. Qua processor zou dus de linker computer vele malen sneller moeten zijn, maar deze beschikt niet over een SSD schijf.

 

 

Hieronder ziet u dezelfde opstelling alleen dan doen we de test met het afsluiten.

 

Zoals u kunt zien is de laptop met een mindere processor maar wel met een SSD vele malen sneller!!