Solid State Drive

Solid State Drive

Een Solid State Drive (SSD) is een digitaal opslagmedium dat gebruik maakt van geheugenchips ongeveer zoals flash of SDRAM iets vergelijkbaar met bijvoorbeeld een SD-kaartje. Een groot verschil met de traditionele harde schijven is dat een SSD geen bewegende delen bevat. Daardoor is de reactietijd van een SSD schijf veel korter en reageert de schijf dus vele maler sneller. Bijkomend voordeel is dat er veel minder sprake is van slijtage dus blijft de computer of laptop langere tijd sneller werken.

Voordelen / Nadelen

Snelheid

Een SSD is gemiddeld tien keer sneller dan een gewone harde schijf. Uw favoriete programma’s starten daardoor veel sneller op en vooral met het opstarten van uw computer maakt dit een groot verschil.

Energieverbruik

Een SSD is veel energiezuiniger dan een gewone harde schijf, wat bij laptops een langere batterijduur betekent.

Schokbestendig

Omdat een SSD geen mechanische onderdelen bevat is deze veel beter bestand tegen schokken wat de betrouwbaarheid vergroot.

Stiller

Geen mechanische onderdelen, betekent dat een SSD veel stiller is. U zal verbaasd staan over hoe geruisloos bijvoorbeeld uw laptop wordt.

Levensduur

Een SSD heeft een gemiddelde geschatte levensduur van ongeveer 15 jaar bij normaal dagelijks gebruik. Bij een normale harde schijf is dat ongeveer 3 tot 5 jaar gemiddeld is onze ervaring, maar deze slijt ook al vanaf het begin dus word deze merkbaar trager.

Echte nadelen kleven er niet aan een SSD. de prijzen zijn nu nog wel hoger dan conventionele harde schijven en ook de capaciteit (hoeveelheid opslag) is meestal lager, bijkomend voordeel is dan weer dat een SSD ook niet merkbaar trager word naarmate hij voller wordt.

Bij ons kunt u een SSD in uw laptop of vaste computer laten plaatsen. Wij proberen dan een clone(een-op-een kopie) van uw huidige schijf te maken zodat er geen gegevens of andere instellingen verloren gaan. Uw computer zal dan hetzelfde eruitzien als voorheen en u zal merken dat hij een stuk sneller is.

Met een SSD schijf in uw computer wordt deze sneller dan hij ooit geweest is!

Kom langs of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

SSD schijf van de binnenkant

Harde schijf van de binnenkant

Video

Hieronder ziet u een video waarin het verschil tussen een normale schijf en SSD schijf wordt weergegeven. De computer links beschikt over een normale harde schijf en de computer rechts over een SSD.

De computers zijn beide van het merk MSI en zijn beide het zelfde model (CR70), ze zijn dus nagenoeg gelijk aan elkaar, maar de computer links beschikt over een i5 processor en de computer rechts over een Pentium dual core. Qua processor zou dus de linker computer vele malen sneller moeten zijn, maar deze beschikt niet over een SSD schijf.

Zoals u kunt zien is de laptop met een mindere processor maar wel met een SSD vele malen sneller!!

Hieronder ziet u dezelfde opstelling alleen dan doen we de test met het afsluiten.

Neem contact op!

Beste bezoeker, we hebben reCAPTCHA v3 geïmplementeerd op onze website om er voor te zorgen dat er geen spam word verstuurd vanaf onze website. Het gebruik van reCAPTCHA v3 is onderworpen aan het privacybeleid en de gebruiksvoorwaarden van Google.

Kantoor

Pastoor Meriusstraat 1
Spanbroek, 1715va

Openingstijden

Maandag: 12:00 - 17:30
Dinsdag: 9:30 - 17:30
Woensdag: 9:30 - 17:30
Donderdag Koopavond: 9:30 - 20:00
Vrijdag: 9:30 - 17:30
Zaterdag: 9:30 - 17:00
Zondag: Gesloten

Bel ons

0226 - 363650