0226-363650 info@fbcs.nl Gepaste service in begrijpelijke taal! Floris Bijl Computer Services

Menu
Virusinformatie

De meeste mensen hebben wel eens van een computervirus gehoord. Wat de meesten echter niet weten is dat de gebruikte computer al gevaar loopt als je computer met het internet verbonden is. Was het tot voor kort vooral opletten geblazen bij vreemde mailtjes, langzamerhand gebeurt het steeds vaker dat een PC ‘besmet’ raakt door een simpel bezoek aan een in de gebruiker ogende onschuldige website.

Kun je dan eigenlijk niet beter stoppen met internetten? natuurlijk niet! Gelukkig worden er dagelijks zogenaamde ‘updates’ en ‘patches’ uitgebracht. Het is dan ook wel heel belangrijk om de instellingen in de computer op orde te hebben! Wat hierbij natuurlijk niet mag ontbreken is goede preventieve beveiligingssoftware.

Sinds 1 januari 2013 zijn de betaalvoorwaarden bij de banken aangepast. In de nieuwe voorwaarden worden eisen, aan de computer waarmee mensen thuis bankieren, gesteld. Klanten moeten zorgen voor beveiligingssoftware, zoals een anti-virusprogramma en een firewall. Ook moeten ze programma’s regelmatig updaten. Als dit niet gedaan wordt en er is geld van uw bankrekening gestolen dient u te bewijzen dat u niet nalatig bent geweest, als dit niet het geval is keert de bank geen vergoeding aan u uit.

Wij kunnen er voor zorgen dat u een computer heeft die up-to-date is en dat u een goede virusbeveiliging heeft. Voor meer informatie zie Computeronderhoud.

Artikel politievirus november 2012

Artikel: “CTB-Locker” randsomware